Blog
Ik Foto's Blog Recepten Home Links

26 January

Terug van weg geweest

Filed under: — Wmijn @ 21:27

Zowel op de blog (drukdrukdruk ;-) ) als in het echt. Afgelopen week hebben Bart en ik samen met M&R en L&M de pistes van Risoul onveilig gemaakt op een 6-tal snowboards.

Gewapend met helmen en knie- en polsbeschermers begonnen we aan ons glijavontuur. Na de drie lessen die we in Valkenswaard hadden gehad bleek dat een echte piste toch erg anders is dan een binnenbaan, maar we hadden toch wel profijt van onze eerdere oefeningen. De sleepliften waren geen succes, maar de bochtjes leken redelijk te gaan. Rechte stukken op groene pistes die makkelijk zouden moeten zijn, zijn onprettig voor beginnende snowboarders en dat resulteerde nog wel eens in uitklikken en verder steppen of zelfs gewoon gaan lopen. Maar na een tijdje durfden we toch ook de blauwe pistes af, vooral gesterkt door het feit dat vallen met onze veiligheidsmaatregelen best mee viel. 

Na twee dagen zelf klooien besloten Bart en ik toch maar een lesje te nemen omdat we wel wat goede tips konden gebruiken. Pascal, de docent, nam ons mee naar de groene piste die we al vaker gedaan hadden dus dat begon prima. Totdat hij ons vertelde dat we onder de draad door zouden gaan en off piste naar  beneden zouden gaan tot de volgende lift die we omhoog zouden nemen naar de zwarte piste voor de half pipe om daarna de rode piste naar beneden te nemen. We dachten nog dat hij en grapje maakte, maar daar ging hij al onder het touw door… Nou ja, dan maar er achter aan. Off piste is op zich wel erg leuk, mits je vaart houdt. Houd je dat niet en kom je stil te staan, dan zak je tot halverwege je bovenbenen weg en er dan uit komen om weer verder te boarden is een uitdaging. Na enig gescheld is het me dan toch gelukt en ook de half pipe en de rode piste hebben we overleeft. Echt een les was het niet, alhoewel we wel tips kregen. Ik was alleen te druk bezig om heel beneden te komen om ook iets met die tips te doen, maar het was wel een erg leuke ervaring. Uit onszelf waren we nooit off-piste gegaan.

De volgende dag hebben we nog een les genomen en die bevatte iets meer tips en iets minder off-piste, maar nog steeds rode en zwarte pistes. Wel weer een voordeel, we zijn gekomen op een stuk waar we anders wederom niet gekomen zouden zijn. Die 2x 20 euro is het in ieder geval wel waard geweest! 

Wat het weer betreft hebben we eigenlijk al het mogelijke gehad, we begonnen met sneeuwval, met af en toe een druppie regen (of daar leek het in ieder geval op, wellicht waren het de wolken), maar na 2 dagen brak het open  en hadden we een strak blauwe lucht met een heerlijk zonnetje. Drie dagen daarna begon het weer te sneeuwen  wat op zich wel weer lekker was omdat snowboarden in de verse sneeuw veel lekkerder valt dan op de harde piste… Je hoort me dus niet klagen. Terug naar huis met de vele sneeuw was een minder groot succes, maar het geeft wel mooie foto’s.

Bottomline, weer een dure hobby erbij… 

Powered by WordPress