Blog
Ik Foto's Blog Recepten Home Links

25 March

La France!

Filed under: — Wmijn @ 01:22

Het weerbericht beloofde weinig goeds voor het aankomende paasweekend, maar voor ons jaarlijkse wandelweekendje lieten wij ons niet uit het veld slaan door wat sneeuw, regen en kou. En dus vertrokken we vrijdag in de regen richting Fontainebleau. Onderweg werd de regen afgewisseld door sneeuw, hagel en ook af en toe wat blauwe lucht en een zonnetje.
De lunch was een kleine uitdaging aangezien we lekkere dingen voorbereid hadden voor onderweg, maar dat ter plekke nog even klaar gemaakt moest worden en we natuurlijk buiten zaten. Het vullen van een wrap met fijn gesneden sla, koriander, nootjes, avocado, tomaat en wat dressing ging prima, op wat weg waaiende wraps, sla en dergelijke na. De door P&F voorbereidde broodjes waren wat dat betreft een stuk makkelijker. Daarvan waaide alleen de verpakking weg…
Wonder boven wonder hebben we de hele lunch geen druppel gevoeld en ook daarna bleef het droog. Dat opende perspectieven voor de rest van het weekend. Naast wandelen stond ook de eerste BBQ van het jaar op de planning.
Zaterdag hebben we een korte wandeling gemaakt door één van de bossen rondom Fontainebleau. Een prachtig bos dat er echt anders uit ziet dan de Nederlandse bossen. Veel grote stenen rondom ons heen en op het pad waardoor ik soms het idee had in Finland te zijn en verder gewoon wat ruiger dan wij gewend zijn. Tijdens het lopen zag M ineens een vos die wij gelukkig daarna ook nog even gezien hebben voordat hij een hol in dook.Ruig bos
Zondag moest er natuurlijk eerst een paastraditie uitgevoerd worden voordat er gelopen kon worden. Met de net gekochte stiften (ideaal zo’n supermarkt die ook op zondagochtend open is) werden de eieren betekend (op eentje na, dan…!) en dan niet met suffe tierlantijntjes. De traditie is dat je er iets op tekent dat met het voorgaande of volgende jaar te maken heeft. En zo kwamen er mooie eieren voorbij. Na dit paasontbijt en met het lekkere weer buiten konden we voor een wat langere wandeltocht gaan. Mooi weer, echt waar!Wederom lekker gelopen door een prachtig bos met mooie uitzichtpunten en leuke rotsformaties om overheen te klimmen en vanaf te springen en fotosessies op te houden.De Band
Als afsluiting van het wandelweekend en deze dag hebben we de eerste BBQ van het jaar gehouden. Als deze BBQ een voorbode is van wat er het komende jaar op de knoei terecht komt, dan wordt het een goed BBQ-jaar! We hebben ons in ieder geval prima vermaakt en even geleefd als God in Frankrijk.

10 March

Even terug in de tijd

Filed under: — Wmijn @ 17:30

Naar het eerste half jaar van 2004, om precies te zijn. In die tijd verbleef ik in Denemarken voor het European Project Semester waar ik veel internationale vrienden leerde kennen. Dit weekend was één van de Finse vrienden in de buurt en dus spraken we af elkaar te treffen, samen met de twee andere Nederlanders.
Het was helaas niet echt lekker weer om door Utrecht te lopen en dus besloten we naar Eindhoven te reizen om daar met de Wii te spelen en samen te eten voordat Teemu weer terug zou reizen naar Duitsland en Martin en Wouter weer terug naar Utrecht. Het was uiterst gezellig en regelmatig waanden wij ons weer in Denemarken. Het is goed om te merken dat met mensen die je een tijd niet gezien hebt je de draad gewoon weer oppakt en door gaat waar je gebleven was. Hopelijk blijft dat zo! Het is een tijd waar ik graag zo af en toe naar terug ga.

Powered by WordPress