Blog
Ik Foto's Blog Recepten Home Links

28 May

Vele handen maken licht werk!

Filed under: — Wmijn @ 21:45

In dit geval 8 handen, waarvan de helft samen de voortuin en de achtertuin onkruid-vrij gemaakt hebben  (en dat was nogal een uitdaging!). Tijdens de buien hebben deze 4 handen de ramen gelapt (op de benedenverdieping) en de keuken half schoon gemaakt, daarna konden we gelukkig weer naar buiten ;)   De andere 4 handen hebben in de achtertuin een schuurtje in elkaar geklust. Het dak zit er op, het staat, het gaat niet meer weg, er moet eigenlijk alleen nog een zijkant dicht gemaakt worden. We zijn super tevreden met deze dag werk en de paps en mams van Bart worden zeer hartelijk bedankt!

26 May

CD-hoesjes van papier

Filed under: — Wmijn @ 23:29

Jaja, mijn origami- en milieubewuste-ik werden helemaal blij bij het lezen van de mogelijkheid om een papieren CD-hoesje te vouwen. Niet heel moeilijk, maar wel erg leuk en handig. Het overkomt mij nog wel eens dat ik een CDtje mee naar huis krijg zonder hoesje en dan is dit wel erg makkelijk.  Ik heb er maar meteen eentje gemaakt om een jewel-case te vervangen die uit elkaar lag. Ik vind het een succes!

Zie deze link voor de werkwijze. En blijkbaar staat hier ook een hele uitleg, inclusief een invulbare PDF. Maar dat kan je natuurlijk ook zelf verzinnen!

25 May

BHV – Daar red je levens mee!

Filed under: — Wmijn @ 22:29

Afgelopen donderdag heb ik mijn eerste BHV-dag gehad. Na eerst de nodige theorie over brand,  brandpreventie, brandblussen en ontruiming gehad te hebben, moesten we een examen maken. Dit werd gevolgd door een praktijkexamen brandblussen. Goed om een keer een brandblusser leeg gespoten te hebben in een gecontroleerde omgeving. Dat was wat mij betreft trouwens het lastigste van de hele BHV-dag, de diverse soorten brandblussers en waar je ze wel en niet voor moet gebruiken. Uiteindelijk komt het trouwens neer op even rustig logisch nadenken en dan weet je het. Maar je moet het wel een keer gehoord hebben.

Dat ik een fik kon stoken was al ruimschoots bekend, maar nu heb ik ook nog bewezen dat ik hem netjes weer uit kan krijgen. De deksel op de pan met brandende olie doen viel trouwens reuze mee, een blokje hout op een kampvuurtje leggen is meestal warmer en gaat net zo gecontroleerd. Volgende week de sectie EHBO en dan ben ik hopelijk weer wat wijzer!

Powered by WordPress