Blog
Ik Foto's Blog Recepten Home Links

28 October

Complot!

Filed under: — Wmijn @ 11:09

Ik weet het zeker! Het is een complot van de boterfabrikanten samen met de knäckebrödfabrikanten. Sinds wij ‘s ochtends knäckebröd eten is ons boterverbruik flink gestegen. Dat heb je met al die suffe kuiltjes. Ik zie geen enkele logische verklaring voor die kuiltjes. Ze zijn er niet om de gebruiksvriendelijkheid van het knäckebröd te vergroten want het smeert helemaal niet handig. Het zou nog kunnen zijn om het knäckebrödbelegoppervlak te vergroten zodat je meer hagelslag kunt transporteren, maar ook dat gaat niet op, want die gaatjes smeer je vol met de boter die je nodig hebt om de hagelslag niet onderweg te verliezen. Nee, ik zie maar één verklaring, het is een complot van de boterfabrikanten samen met de knäckebrödfabrikanten.

23 October

Hutten bouwen

Filed under: — Wmijn @ 21:23

Het was eigenlijk niet zo heel erg lekker weer om buiten in het bos te zijn (regen…) maar daar trekken wij en de kabouters ons niets van aan. Als je een hut aan het bouwen bent, dan heb je niet eens door dat het een beetje nattig is. De limonade die tussendoor al klaar gezet was werd nog iets aangelengd door de regen en eigenlijk had dat nog meer mogen zijn. Mheeeennnnn, wat was die zoet. Of in ieder geval de beker die ik had. De hutten die gebouwd waren werden gebruikt voor een potje boskwartetten en daarna zijn we terug gelopen richting de blokhut. Aldaar nog een spelletje moordenaartje gedaan want er was nog geen ouder te bekennen. Ik denk dat ze er ondertussen rekening mee houden dat we nog wel eens te laat zijn met sluiten, want we hebben ook nog een spelletje boer en kippen gespeeld voordat we gesloten hebben. Hopelijk volgende week weer droog weer!

19 October

Leuke voiceovers in de trein

Filed under: — Wmijn @ 23:32

Dames en heren, onze excuses voor de drukte. Wegens de herfstvakantie had de NS niet gedacht dat het zo druk zou zijn en heeft minder materieel ingezet. Nogmaals onze excuses voor de drukte.

Zou dat betekenen dat het dus anders minder druk is? Dat lijkt me fijn, maar ik geloof er niets van. We zullen het zien, moet dit traject nog regelmatig gaan bereizen :D

Dames en heren, in de automaat is een treinkaartje gevonden voor het traject Breda – Eindhoven met korting. Als het uw kaartje is kunt u het komen halen bij de conducteur.

Wel heel vriendelijk van ze :D

Woepie!

Filed under: — Wmijn @ 23:29

Jawel, ik ga beginnen met afstuderen! Ik heb er onwijs veel zin in, leuk bedrijf, leuke opdracht (heel belangrijk). Volgens mij gaat het helemaal goed komen!

Vanavond heerlijk uit eten geweest om het te vieren bij Oriental Green House. In totaal 4x langs het buffet gelopen en dan heb ik de soep en het dessert niet meegerekend… Maar wel iedere keer kleine beetjes op mijn bord (aan het eind zelfs 1 garnaal of 1 stukje vlees anders ging het niet passen). We wilden gewoon alles geprobeerd hebben :D En verder zijn we nog steeds studenten ;)

18 October

Test

Filed under: — Wmijn @ 10:13

Verder helemaal niet interessant, maar ik wil even iets testen :)

16 October

Dat was het zaterdagje wel…

Filed under: — Wmijn @ 16:50

Vrijdag op zaterdag

Vier studiegenoten zijn afgestudeerd en dat moest natuurlijk gevierd worden met een afstudeerfeestje. Vrijdagavond vertrok ik dus richting cafe Sante op Stratumseind in mijn nieuwe kleertjes (wat dat betreft ben ik net een klein kind, ik moet alles meteen aan ;) ). Het was super gezellig, vooral omdat er veel studiegenootjes waren die ik al lang niet gesproken had. Dat heb je met die verschillende richtingen en met het afstuderen. Dus een pietsie later dan gepland (lees, het was ruim zaterdag) vertrok ik maar weer eens naar huis.

Kraamvisite

Wat is er nou handiger dan het combineren van twee bezoeken die in dezelfde regio plaats vinden? Op het vroege opstaan na was dit heel erg handig. Ik geloof wel dat onze gastheer en vrouw een beetje raar opkeken van de kraamvisite die in pak aan kwam zetten, maar na enige uitleg was dat ook weer duidelijk.

De laatste tijd worden er mooie mensjes geboren, in ieder geval in mijn omgeving. Vaak vind ik pasgeboren kindjes niet zo mooi, ze moeten eerst nog maar wat uitdeuken en wat haar krijgen. Maar de laatste paar baby’s waar we op kraamvisite zijn geweest zijn echt mooie kindjes en dat is toch wel zo leuk om naar te kijken. Na een kopje thee en beschuit met muisjes was het voor ons weer tijd om door te gaan naar het volgende adres.

Oma’s verjaardag

Vroeger gingen we met Oma’s verjaardag vaak eten bij Restaurant Het Weeshuys te Geertruidenberg waar mijn Oma ook woont. De laatste jaren was dat een beetje teveel voor Oma, maar dit jaar had Oma er zin in. En dus togen we met zijn allen naar Geertuidenberg om van een heerlijke lunch te genieten. En dat hebben we gedaan! (Alhoewel daar vantevoren geen twijfel over bestond ;) ). Alle mooie beschrijvingen van het eten ben ik natuurlijk alweer vergeten, maar ik zal het toch nog even proberen.

Amuze: paling op een bietjes-medaillon met een kopje uiensoep
Voorgerecht: Salade met warme zalm (gegrild, denk ik) en wat gerookte zalm en makreel
Hoofdgerecht: Wilde poon met een bakje gevuld met groenten
Toetje: Vanilie ijs met een tompouce gevuld met chocolademouse
Thee: Een heerlijke groene thee (met theetimer) met nog een schaaltje met mini-amandelkoekjes, kletskoppen, een chocoladenotenbonbon op een stokje en nog iets waar ik niet op kan komen.

Overigens kon je ook voor een voorgerecht met vlees en een hoofdgerecht met vlees kiezen en dat zag er ook zeer smakelijk uit. Ik hoefde in ieder geval voorlopig geen eten meer! Voor Oma was het na het toetje mooi geweest, het was dan ook best een lange zit geweest en dus is zij vast naar huis gegaan terwijl wij nog rustig een kopje thee of koffie dronken. Buiten lekker eten was het ook erg gezellig om even bij te kletsen met mijn nichtje uit Delft, dat was alweer veel te lang geleden.

JOTA/JOTI en de opening van de kampvuurkuil

Eigenlijk was het plan geweest om nog naar huis te gaan, e om te kleden en dan bij de JOTA/JOTI bij Dutmella langs te gaan. Maar het eten met Oma duurde langer dan ik verwacht had en dus zijn we maar rechtstreeks door gegaan naar de blokhut. De verbouwing is nog niet helemaal klaar, maar we konden niet langer wachten met het openen van de kampvuurcirkel. Wat is nou een scouting als je geen vuurtje kan stoken!? Natuurlijk zijn hoge hakken niet het meest ideale schoeisel bij de blokhut en een pak is ook nogal ongebruikelijk (maar zelfs met hoge hakken is het nog mogelijk om naar de ‘derde boom links’ te gaan voor het ledigen van de blaas -> scout ben je ook als je een pak aan hebt ;) ), maar ik was blij dat ik er was. Brilliant was overigens de vraag van een van mijn kabouters: “Ben jij Willemijn? Ik herkende je helemaal niet!”
Het vuur voor de opening kwam uit de lucht vallen nadat we daar allemaal even ons best voor hadden gedaan en zo brande het eerste vuurtje in de kampvuurcirkel. Voor de kabouters en welpen was het dan alweer tijd om naar huis te gaan en Bart en ik zijn ook maar weer eens verder gegaan.

Argressief in de AH

Oei, vandaag hebben we wel al goed gegeten, maar morgen moeten we natuurlijk ook nog wat binnen krijgen! En dus maar even richting AH XL die ook op zaterdag nog een tijd open is. Boodschappen gedaan, op naar de rij bij de kassa. Bart wil graag even gaan kijken voor een kartonnen doos en legt zijn hand op de schouder van de man voor ons om aan te geven dat hij erdoor wil. Krijgt hij gewoon een flinke duw van die vent! Wat een agressief type zeg, waar gaat het over!? Gelukkig is Bart wel wijs en is hij gewoon rustig gebleven en richting dozen gelopen en dus liep het goed af…
Bij de auto krijgen we van de bezoeker naast ons de vraag of we minder associaal willen parkeren. Erg vriendelijk begon hij niet met zijn vraag, en na het vorige voorval ben je dan toch een beetje op je hoede, maar gelukkig bleek deze man wel voor rede vatbaar. Toen we uitlegden dat de auto die eerst aan onze andere kant stond nog associalen stond waardoor wij wat ver naar zijn kant stonden (maar wel binnen ons vak) en we vertelden dat we zijn gedachte wel konden volgen was het geloof ik al weer goed. Gezellig hoor, zaterdagavond boodschappen doen…

Salsa lustrumfeest bij Footloose

Het laatste onderdeel van deze zaterdag was nog even flink uit het scala-dak gaan op het salsafeest van Footloose. Toen ik aankwam werd er een workshop bachata gegeven en dat is wel een relaxte dans. Wat mij betreft had hij wel iets minder lang mogen duren, maar het was zeker wel leuk. Daarna was het tijd voor de rest van het feest. Het was gezellig, het had drukker mogen zijn, maar ik heb lekker gedanst. Er was in ieder geval plaats op de dansvloer. Zelfs de alcoholvrije cocktail was lekker en daar had ik wel even mijn vraagtekens bij toen ik zag wat er in ging… Om 01:30 was het na deze lange dag toch echt tijd om te gaan. Het voelt alsof er drie dagen in 1 gepropt zijn en dus heb ik ook lekker lang geslapen. Dat was wel nodig!

14 October

Rood

Filed under: — Wmijn @ 18:00

Rood, ik vind het best een leuk kleurtje, maar niet als het gaat om mijn bankrekening…
Eén conclusie is, ik heb teveel geld uitgegeven aan nieuwe kleren. De andere conclusie is, ik heb te weinig inkomsten.
Laat ik het maar op het laatste houden, want ik ben nogal blij met mijn nieuwe aankopen en wil ze eigenlijk niet terug brengen. Daarbij was het nodig om de hoeveelheid iets nettere kleding weer eens wat uit te breiden. De afgelopen 3 jaar ben ik wat verschoven naar de spijkerbroek – shirtje afdeling en daardoor was het wat minimaal wat betreft de nette broeken – jasjes afdeling.
Nu niet meer! Na 2 succesvolle shopdagdelen ben ik de volgende dingen rijker; een pak, een broek, een nette trui, een bloesje, een jasje, een spijkerbroek & twee shirtjes (en voor de schoenen had ik even geen geld meer). Het is maar goed dat ik een hekel aan winkelen heb en het dus weer iets van een jaar duurt voor er iets nieuws gekocht gaat worden.

12 October

Rueda de Casino

Filed under: — Wmijn @ 11:30

Gisteravond hadden we een tweede bijeenkomst om Rueda de Casino te leren. In het kort is dit salsa waarbij je niet 1 parter hebt, maar meerdere. Je staat in een cirkel, man-vrouw-man-vrouw etc, en je danst de figuren die geroepen worden. Vaak wordt er dan tijdens het figuur gewisseld van partner, maar natuurlijk wel op een geordende manier. Het ziet er erg leuk uit en is erg leuk om te doen.
Vorige week hebben we wat basis dingen geleerd, zoals op de plaats dansen (el pozo), vooruit lopen (arriba) en achteruit lopen (abajo) en exhibela, waarbij de dame een draai maakt onder de arm van de heer naar het midden van de cirkel. Dat is even oppassen als je daar ineens met zijn allen in het midden staat ;)
Gister hebben we ons keuzepakket uitgebreid met “Dame”, waarbij de dame ingeruild wordt voor een andere. Sta je net leuk te dansen staat er ineens een ander voor je neus en dan is het toch weer even afwachten ;)
Tijdens het voordoen had Paul een andere heer te pakken en die bleek dat toch niet zo’n goed idee te vinden. Dan moet je maar niet op de plaats van een dame gaan staan :)
Verder hebben we nog de enchufla geleerd. Dit klinkt als het biertje dat in de tent verkocht wordt, maar het is niet de bedoeling dat je even naar beneden rent voor een biertje… Na de rueda is dat trouwens wel te begrijpen, want zoals met alle dansen wordt je ook van de rueda dorstig. Over 2 weken mogen we weer, ik hoop dat ik de calls dan nog een beetje in mijn hoofd heb zitten. Gelukkig wordt je als dame nog steeds gestuurd, alleen niet iedere heer is daar even goed in.

Meten is Weten

Filed under: — Wmijn @ 11:13

Milieucentraal is, in samenwerking met Nuon, de actie Meten is Weten gestart. Je krijgt voor 3 weken een kWh-meter te leen die je aan diverse apparaten kunt hangen om zo het electriciteitsverbruik van de diverse apparaten te meten en daarna geef je hem weer door aan iemand anders die ook vrolijk aan het meten kan slaan.
Ik hield mijn energieverbuik al bij (per week) want ik vind dit soort cijfertjes nou eenmaal leuk. En niet zonder nut. Toen wij terug kwamen van vakantie bleek ons verbruik 30% hoger te liggen dan in de tijd dat we er niet waren… We hebben nu dus een nieuwe meter en ons verbruik wordt naar beneden aangepast.
Maar terug naar deze actie. De excel-sheet met getalletjes groeit en het is soms wel even schrikken (de vaatwasser, de energie op de studeerkamer en er komt vast nog meer bij). Inzicht lijdt hopelijk tot besparing, zowel voor onze portemonaie als voor het milieu!

8 October

Hmmm, bloempotbroodjes!

Filed under: — Wmijn @ 22:35

De opkomst begon vandaag met ‘vang het broodje’, wat eigenlijk gewoon een potje lummelen was. Nadat iedereen zijn energie een beetje kwijt geraakt was, was het tijd om de groep in vieren te delen. Langs de rij kinderen lopend zei ik tegen iedereen “bloem; pot; broodje of lekker”. De bloemetjes mochten bij elkaar, de potjes, de broodjes en de lekkertjes ook en zo hadden we vier groepjes. Na een beetje schuiven met kinderen waren de groepjes ook zo ingedeeld dat het wat leeftijd betreft ook een beetje handig was. We gingen namelijk bloempotbroodjes maken, lekker! De bloemetjes en de potjes hebben met Anneke brooddeeg gemaakt en zich daarmee soms goed vies gemaakt, Zo zei Sophie na afloop tegen haar mama : “Kijk mama, ik heb brooddeeg gemaakt!”. En dat was inderdaad erg goed te zien aan de blouse van Sophie. De broodjes en de lekkertjes mochten met Paul en mij mee om een vuurtje te maken om de broodjes in te kunnen bakken. Dat hebben ze goed gedaan, zo goed zelfs dat Sam van de verkennersleiding kwam vragen of hij de kabouters een keer mocht lenen om aan de verkenners uit te leggen hoe ze een vuurtje moesten maken. Wiehoei! ;)
De kabouters hebben zelf met hun vingertjes de bloempotjes in mogen vetten en daarna heb ik ze lekker de vingertjes aan de broek af laten vegen. Lang leve een scoutingspijkerbroek, die moet daar tegen kunnen (en die moet na de opkomst toch de was in). Een bolletje brooddeeg in de potjes, een naam op het potje en het potje dan zelf in de hete as zetten. Sommigen vonden dat toch wel wat warm, maar ook daar biedt het scoutinguniform weer uitkomst. Je arm in je mouw en het is net of je een ovenwant (ook wel ‘kampvuurwant’ genoemd) aan hebt. De potjes weer uit de as halen hebben we toch wel met een tang gedaan, aangezien ze nu toch vrij warm waren. De broodjes waren zwart aan de buitenkant, maar even doorsnijden en er een beetje suiker indoen en de binnenkant was prima te eten. Nog even snel sluiten, want alle papa’s en mama’s stonden al lang weer te wachten want de opkomst zat er al weer op.

Helderziende spammer?

Filed under: — Wmijn @ 21:50

Zou de net nieuwe spammer op mijn blog weten dat ik nieuwe schoenen nodig heb? Ik krijg alleemaal aanbiedingen van schoenen in plaats van de online casino’s die ik eerst kreeg…

6 October

7,5 cm

Filed under: — Wmijn @ 15:36

Zelfs met hakken aan die 8 cm hoog zijn sleepte mijn nieuwe broek nog over de grond… Dus zojuist mijn broek ingekort met zo’n 7,5 cm. Ik ben toch blij dat ik ooit een keer een naaicursus heb gedaan toen ik nog jong was. Heel erg rolpatroonbevestigend want mijn broer heeft dat niet gedaan ;) In ieder geval ben ik nu in staat om mijn broeken korter te maken zodat het er ook nog fatsoenlijk uit ziet. En dat is wel erg handig als het om een broek van een net pak gaat ;)

Ik vraag me trouwens wel af, ben ik echt zo klein? Of zijn andere mensen gewoon allemaal te lang?

5 October

Nieuwe look, even wennen…

Filed under: — Wmijn @ 17:18

Kapster: “Hoe wilt u het hebben”
Ik: “Doe maar tot mijn kaaklijn zo kort”
Kapster:” Weet u dat zeker!!!”
Ik: “Het groeit toch vanzelf weer aan?

Ja, ik wist het zeker en ja ik weet het nog steeds zeker. Alleen zijn er laagjes in geknipt en dat had ik misschien niet moeten doen, of ik had het bovenste laagje langer moeten laten. Maar nu komt die vervelende slag er weer in en dat had ik natuurlijk kunnen weten want die zat er vroeger ook al. Ik ben van de onderhoudsvrije kapsels, maar ik ben bang dat ik daar nu niet in geslaagd ben. Bummer! Maar verder ben ik wel tevreden.

Oh, en een onhebbelijkheid van kapsters; het moet meestal toch wel in de stijl van de laatste mode zijn. Dus mijn opmerking over dat de ene kant van mijn haren altijd naar buiten gaat staan en de andere kant naar binnen werd teniet gedaan met de opmerking dat “haren naar binnen krullend niet meer in de mode was”. Ja maar! Ik vind het gewoon niet mooi op deze manier! Kniptechnisch valt er toch niets aan te veranderen dus ik mag in de weer met de fohn, dat is het enige dat helpt. En gelukkig heeft die kapster daar niets mee te maken!

Constitutieborrel

Filed under: — Wmijn @ 17:06

De constitutieborrel van het lustrumbestuur van Footloose vond gisteren plaats in het Gaslab op het TU/e terein . Ik vond dat eigenlijk een beetje te ambitieus en had het leuker gevonden als het in Scala plaats had gevonden, maar het is een keuze geweest van het nieuwe bestuur. Het is ook best wel druk geweest met andere besturen, maar mensen blijven nou eenmaal niet zo lang hangen en dus was de ruimte iets minder gevuld dan de bedoeling was geweest.
Als oud-bestuurslid en ook nog gewoon lid, dacht ik ook maar te even langs te gaan. Bestuursgenootjes mee krijgen is niet echt gelukt (1 in de VS, 1 te druk, 2 geen flauw idee waar die uithangen) en dus stond ik daar in mijn eentje. Ik kreeg nog een compliment dat mijn blouse er nog verrassend goed uitzag voor zo een oude, maar ik weet dat als ik naast Silvia sta, dat ik dan toch het huilende clowntje ben. Maar zoals gezegd, andere bestuursgenoten waren er niet dus de vergelijking kon niet gemaakt worden. En toen mocht ik dan, aangekondigd door de pedel (alhoewel dat volgens vandale.nl niet klopt) bij het bestuur op bezoek komen. Of het nu kwam omdat ik als eentje de hele afvaardiging van het bestuur was, of dat het kwam omdat ik van zo’n oud bestuur was weet ik niet, maar ik kreeg applaus van de aanwezigen… Het bestuur heb ik snel gefeliciteerd en hun erg veel plezier gewensd in het aankomende jaar en toen moest ik me haasten om op tijd op de dansles aan te komen. Tsss, hadden ze daar niet even rekening mee kunnen houden?!

3 October

De verantwoorde speeltuin

Filed under: — Wmijn @ 22:29

Op mijn zoektocht voor mijn afstuderen kwam ik deze site tegen met daarin een artikel over een water pompende draaimolen tegen. Wat een uitvinding!
Voor hier in Nederland heb ik meteen visioenen van een verantwoorde speeltuin waarmee je kinderen duidelijk kunt maken wat je met beweging kunt doen. Dus een draaimolen met zo’n waterpomp koppelen aan een heel buizen systeem zodat je aan het eind van de buizen een stoer waterrad kan laten draaien. Of gewoon direct een dynamo aan het rad vast dat dan natuurlijk stroom levert aan een aantal lampjes. Hoe meer vaart, hoe meer lampjes gaan branden en des je sneller je moet overgeven, maar dat is een detail. Je moet iets over hebben voor het leereffect ;)

Powered by WordPress